Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Μέτρα προστασίας για αποφυγή μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με αφορμή κρούσματα λοίμωξης

Μετά από ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) για νέα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως αρμόδια υπηρεσία, προχώρησε στην λήψη όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων του Σχεδίου Δράσης έναντι του ιού του Δυτικού Νείλου.

Με αφορμή τα παραπάνω, σας υπενθυμίζουμε και επισημαίνουμε τα εξής:

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με τα κοινά κουνούπια και προκαλεί λοίμωξη που κατά το 80% των περιπτώσεων είναι ασυμπτωματική. Τυχόν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής ή γαστρεντερίτιδας, θα πρέπει να εξεταστούν άμεσα από τον θεράποντα ιατρό. 

Συστήνεται στους πολίτες, η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τα κουνούπια σύμφωνα με τα κάτωθι:

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Αναβαθμίζονται τα προαύλια της Παλαμαϊκής Σχολής και του 6ου Δημοτικού Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

 


Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο «Βελτίωση Αύλειων Χώρων Σχολικών Συγκροτημάτων Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου» της  Παλαμαϊκής Σχολής και του 6ου Δημοτικού Σχολείου, με εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας σήμερα Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024.

Λιμνοθαλασσιώτικα 2024 από τους «Φίλους της Λιμνοθάλασσας» με την υποστήριξη του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

 

Οι «Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» και ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σας προσκαλούν στα «Λιμνοθαλασσιώτικα 2024 – Περίπατοι φιλαναγνωσίας στην Πολιτεία του Νερού», από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει καθημερινές δράσεις και εκδηλώσεις και έχει ως εξής:

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ COVID 19 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



 Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν αυξημένα κρούσματα COVID 19   στα σημεία διενέργειας  Rapid tests του Νοσοκομείου μας. 

Με γνώμονα την προστασία των νοσηλευόμενων ασθενών και τον έλεγχο μιας πιθανής νέας έξαρσης, η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε την λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης διασποράς του COVID 19 .

Α. Γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους πολίτες σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου.

Β. Οι συνοδοί των νοσηλευόμενων ασθενών θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Rapid test το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους στο Νοσοκομείο. Επιτρέπεται η παρουσία ενός μόνο συνοδού ανά ασθενή .

 Γ. Οι πολίτες που προσέρχονται στα Εξωτερικά Ιατρεία θα πρέπει να  φέρουν μαζί τους Rapid test το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους στο Νοσοκομείο.


Από τη Διοίκηση της

Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου

«Χατζηκώστα»


Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Νεότερη ανακοίνωση ΔΕΥΑ Μεσολογγίου για Χρυσοβέργι

Η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενημερώνει ότι από την εξαγωγή του αντλητικού συγκροτήματος της γεώτρησης Χρυσοβεργίου διαπιστώθηκε η πλήρης καταστροφή του κινητήρα και της αντλίας. Άμεσα έγινε παραγγελία νέου εξοπλισμού και η τοποθέτησή τους αναμένεται να γίνει αύριο Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024, οπότε και θα παραδοθούν από τον προμηθευτή. 

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες εγκατάστασης, υδροφόρα του Δήμου θα βρίσκετε από το πρωί της Τρίτης στην πλατεία της κοινότητας, προκειμένου να εφοδιαστούν οι κάτοικοι με νερό για τις οικιακές τους ανάγκες (όχι για ανθρώπινη κατανάλωση).

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία.


Εκκίνηση για το Open Mall Μεσολογγίου



Ξεκίνησε η υλοποίηση του Open Mall στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, με την εγκατάσταση του εργολάβου που έχει αναλάβει τις εργασίες του έργου σήμερα Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024.

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου είναι ένα αναπτυξιακό έργο που έρχεται να «δώσει πνοή» στον εμπορικό κόσμο της πόλης, προχωρώντας σε αναγκαίες και στοχευμένες παρεμβάσεις που βελτιώνουν τις υπάρχουσες υποδομές και την προσβασιμότητα, αναβαθμίζουν λειτουργικά και αισθητικά το εμπορικό κέντρο και δημιουργούν μια νέα και καλαίσθητη εμπορική ταυτότητα.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ανοιχτή Εκδήλωση του Ιδρύματος Ερασμίας και Λάμπρου Λόη στο Δήμο Θέρμου



Την Τρίτη  20-8-2024  και ώρα 8.00 μμ , στην κεντρική πλατεία του Θέρμου και έμπροσθεν του ιδρύματος θα γίνει εκδήλωση με θέμα:

"Απο το Σύμπαν στο σπίτι μας...τη Γη", μια σύντομη περιήγηση απο τα πέρατα του Σύμπαντος, των σύγχρονων θεωριών Γένεσις και βασικών ερωτημάτων της σύγχρονης Κοσμολογίας, έως τον πλανήτη μας και την ευθύνη μας, ατομική και ομαδική, σε αυτή τη κρίσιμη καμπή που βρίσκεται για μία αειφόρα επιβίωση. Κεντρικοί ομιλητές οι καθηγητές Παν/μίου κ. Κώστας Βελής και Σπύρος Μαργέτης.

Την παρουσίαση θα ακολουθήσει βράβευση μαθητών απο το ίδρυμα με εξαιρετικό ήθος και επιδόσεις στις Θετικές επιστήμες (Λύκειο), και Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γυμνάσιο).


Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Αυγουστιάτικο φεγγάρι στο Μουσείο Άλατος



Με αφορμή το  Αυγουστιάτικο φεγγάρι  η «Διέξοδος»  διοργανώνει την  Κυριακή 18 Αυγούστου  στον μαγευτικό περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Άλατος  μια μουσική βραδιά με διαχρονικά ρομαντικά ακούσματα Κλασικής, Κινηματογραφικής και Αργεντίνικης Μουσικής. 

Κάτω από το φως του  φεγγαριού  χαλαρώστε με ήχους  μπλούζ,  τζαζ,   μπόσα νόβα, ροκ και ποπ.  

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Ενημέρωση για διακοπή λειτουργίας ηλεκτροφωτισμού λιμανιού Ιερής Πόλης Μεσολογγίου


Ζητώ συγγνώμη από τους δημότες, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες του λιμανιού για τη διακοπή λειτουργίας του ηλεκτροφωτισμού. Τα χρέη προς τη ΔΕΗ, καθώς και άλλα συσσωρευμένα προβλήματα ετών που κρύβονταν «κάτω από το χαλάκι», η πενιχρή είσπραξη εσόδων που σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για τις ανάγκες του λιμανιού, καθώς και η γενική απουσία κανόνων ασφαλείας που απαιτούν κόστος και χρονοβόρες ενέργειες, καθιστούν την κατάσταση εξαιρετικά προβληματική.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Υπογράφηκε το έργο αναβάθμισης της εισόδου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου



Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος υπέγραψε στο γραφείο του σήμερα Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2024 την εγκατάσταση του εργολάβου που ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμού την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας και ανάπλασης της αρτηρίας των οδών Παπαδιαμαντοπούλου – Ναύπακτου στο εντός σχεδίου πόλης Ιερής Πόλης Μεσολογγίου τμήμα», εκτιμώμενου συνολικού προϋπολογισμού 9.834.933,51 ευρώ και με χρόνο παράδοσης τους 24 μήνες.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

ΑΛΥΚΕΣ: Σε τροχιά δυσμενών εξελίξεων για το Δήμο και το Περιβάλλον

 


  Την τελευταία μέρα λειτουργίας της Βουλής, αποφάσισαν να περάσουν 8 θυγατρικές του αποικιοκρατικού Υπερταμείου - το οποίο έπρεπε χθες να έχει καταργηθεί αφού 8 χρόνια δεν έχει την ελάχιστη θετική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία – στο «Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο» που συστάθηκε με κρατική προίκα 300 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα τους και οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ ΑΕ. 

  Σε «παθογένειες προβληματικών εταιρειών που ταλαιπωρούν τους πολίτες», αναφέρθηκε ο κ. Χατζηδάκης στην ομιλία του. Μόνο που κ. Υπουργέ, οι ΑΛΥΚΕΣ ούτε προβληματική εταιρεία είναι, ούτε τους πολίτες ταλαιπωρεί! Τότε προς τι η ένταξή της σε αυτό το «Ταμείο»;

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Μάγεψαν το ακροατήριο ο Δημήτρης Μπάσης και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο νεώριο Οινιαδών

Βραδιά μουσικής μυσταγωγίας στο αρχαίο νεώριο Οινιαδών, ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας, χάρισαν ο Δημήτρης Μπάσης με τη φωνή του και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος με το κλαρίνο του, που αποτέλεσαν πραγματικά «Μια Φωνή – Μια Πνοή», στη συναυλία που συνδιοργάνωσε την Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και η ΛΣΤ Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Ο επιβλητικός και κατάλληλα φωτισμένος χώρος του καλοδιατηρημένου αρχαίου νεώριου, σε συνδυασμό με τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό, δημιούργησαν το κατάλληλο σκηνικό όπου περισσότεροι από 1.500 συμμετέχοντες απόλαυσαν τον κορυφαίο ερμηνευτή Δημήτρη Μπάση και τον σπουδαίο σολίστ Μάνο Αχαλινωτόπουλο σε ένα ρεσιτάλ αγαπημένων μουσικών κομματιών.

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο των "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ"